Početna BiH Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak

Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić zatražio je od Skupštine odobrenje za doniranje 10.000 KM Bihaću kako bi se nabavila cisterna za distribuciju pitke vode u privremenom centru za migrante Vučjak.

U obrazloženju se navodi da su se humanitarna organizacija CRSBiH i gradonačelnik bihaća Šuhret Fazlić obratili gradonačelnicima općina i gradova u BiH zahtjevom da se odobre novčana sredstva za potrebe nabavke ovih vozila s obzirom na to da JP “Vodovod Bihać” ima samo dvije cisterne koje koristi za potrebe građana i migranata u Bihaću.

Sredstva se dodjeljuju u okviru akcije “Pomozimo Bihaću”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bihać se suočava s humanitarnom katastrofom, ogromnim brojem migranata i vrlo nepovoljnim uslovima za život i na ovaj način, odobravanjem određenih sredstava želimo im pomoći u nabavci cisterne koja će snabdijevati migrante vodom za piće na Vučjaku – naveo je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da će naredna sjednica Skupštine grada imati posebnu socijalnu notu, jer se Banja Luka uključuje u pomoć lokalnim zajednicama kojima je ta pomoć neophodna.

ASHA prodaja vozila