Početna Region Bandić s ulagačima iz Dubaija želi sagraditi novi grad unutar Zagreba

Bandić s ulagačima iz Dubaija želi sagraditi novi grad unutar Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi graditi novi grad unutar Zagreba, na prostoru od 1,1 milion kvadrata između rijeke Save, Avenije V. Holjevca i Avenije Dubrovnik, a ukupna investicija projekta ne bi bila manja od 500 miliona eura, piše Jutarnji list.

To proizlazi iz javnog poziva koji je jučer poslijepodne Gradska uprava uputila potencijalnim investitorima za učešće u razvoju i realizaciji projekta “Grad u Gradu”, kojem je cilj preobrazba tog prostora u “novo inovativno gradsko područje, mješovitih i raznovrsnih komplementarnih namjena, koje bi raznolikom ponudom i novim konceptom unaprijedilo opću kvalitetu života stanovnika, postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim raznolikim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba”.

Riječ je o možda najatraktivnijoj parceli gradskog vlasništva koju trenutno zauzimaju Zagrebački velesajam, hipodrom i nogometno igralište koje koristi NK Lokomotiva, a za koju Bandić i njegovi bliski suradnici vjeruju da će novom gradnjom postati još privlačnija građanima, turistima i poslovnim subjektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O preobrazbi tog prostora govorilo se godinama, no bilo kakvu investiciju i moguće uklanjanje određenog broja objekata sprečavali su konzervatorski propisi.

U samom gradu, kako saznaje Jutarnji, tokom prošle godine održano je nekoliko sastanaka s investitorima s Bliskog istoka koji su tražili lokacije za veće investicije, a kao jedan od prijedloga koji se našao na stolu bio je onaj koji se gradi u glavnom gradu Srbije – Beograd na Savi.

Prema izvorima Jutarnjeg lista, u posjetu zagrebačkoj Gradskoj upravi bili su predstavnici firme Eagle Hills (koja gradi Beograd na vodi, napomena BI).

ASHA prodaja vozila