Početna Prijedorski region BABICA JE NAJLJEPŠI I NAJODGOVORNIJI POSAO

BABICA JE NAJLJEPŠI I NAJODGOVORNIJI POSAO

Zanimanje  babica je jedan od najljepših, najodgovornijih i najhumanijih poziva. Zbog toga se svakog 5. maja skreće pažnja na njihov značaj na izgradnji boljeg zdravlja i jačanja porodice.

Jedan od najljepših i najvažnijih trenutaka u životu većine žena je dan kada na svijet donese novi život, a jedino babica ima tu privilegiju da pomogne majkama da u tom značajnom trenutku  na svijet donese zdravu bebu.

Ivana Davidović, posao babice radi dvadeset godina .Za nju je kaže, predivan osjećaj primiti tek rođenu bebu, čuti prvi udah i plač. To je blagoslov ovog poziva.

„Posao babice akušerke  je jedan od najodgovornijih , najstresnijih i najhumanijih poziva u našoj struci ,s tim da naglasim da je to jedan od najveselijih zanimanja .Naš posao i   jeste   da učestvujemo u rađanju jednog novog života i dijelimo  sreću sa porodiljama.”-kaže Davidovićeva koja za buduće babice ima  i poruku.

“Ovo je da se razumijemo i težak posao .Imate dva života u svojim rukama. |Velika odgovornost je na nama. Morate biti savjesni  i stručni, jer uvijek se očekuje da je majka zdrava, mlada žena i  da neće krenuti po zlu, ali vjerujte  ne bude uvijek tako”-kaže naša sagovornica .

KV

ASHA prodaja vozila