Početna BiH Azra Dedić je prva osoba s Daunovim sindromom u BiH koja nosi...

Azra Dedić je prva osoba s Daunovim sindromom u BiH koja nosi crni pojas

Svojim svakodnevnim uspjesima motiviše okolinu i daje možda najbolji primjer koliku volju i želju za životom treba imati.

Snagu pronalazi u običnom danu, pa je tako Azra Dedić jedina osoba s Daunovim sindromom zaposlena u BiH, a odnedavno je i majstor borilačkih vještina.

Polaganje za crni pojas organizovali su joj njeni treneri iz Džudo kluba „Una“, kao iznenađenje i nagradu za sve što postiže.

– Priredili su mi dan za pamćenje. Polagala sam pred svojim sportskim uzorom Larisom Cerić. Imala sam tremu, ali sam uspjela pokazati sve što znam. Sad imam crni pojas prvi dan. Međutim, puno truda i rada moram još uložiti kako bih ostvarila sve ciljeve – kazala nam je Azra.

O njenim uspjesima s velikim ponosom priča i trener Fikret Bečić.

– Azra je, jednostavno, heroina, koja nam svaki dan dokazuje da nema toga što je nemoguće. Na polaganju je zaista pokazala vještinu i znanje i sve nas dodatno iznenadila. Niko joj ništa nije poklonio, do svega dolazi sama upornošću i radom – kazao je Bečić.

Već u narednim mjesecima sprema se za nova takmičenja i vjerovatno nove sportske uspjehe.

– Bitan je samo rad, rad i volja. Nema odustajanja – sigurna je Azra.

Azra Dedić izabrana je i za sportskog ambasadora, pa će tim povodom idućeg mjeseca u Mostaru biti gost na sportskom kampu.

Osim toga, do kraja godine nastupiće na takmičenjima u Italiji i Rumuniji i vjerovatno bronzanoj medalji sa Svjetskog prvenstva pridružiti nove, piše avaz.ba.

(Srpska Info)

Dental Studio Prijedor