Početna Svijet Azerbejdžan krenuo u ofanzivu, Jermenija oborila tri aviona

Azerbejdžan krenuo u ofanzivu, Jermenija oborila tri aviona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da su oružane snage Azerbejdžana počele ofanzivu u sjevernim i južnim dijelovima regiona Nagorno-Karabaha i da su oborena tri aviona azerbejdžanskih vazduhoplovnih snaga.

Portparolka jermenskog ministarstva odbrane je na Fejsbuku napisala da se u sjevernim i južnim dijelovima Nagorno-Karabaha vode žestoke borbe i da je neprijatelj, koji je u ovim oblastima koncentrisao velike snage, krenuo u ofanzivu.

Ona je takođe navela da jermenske jedinice zaustavljaju napredovanje neprijatelja i da su u Nagorno-Karabahu oborena tri aviona azerbejdžanskih vazduhoplovnih snaga, prenio je TASS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukobi između Jermenije i Azerbejdžana u spornom regionu Nagorno-Karabah ponovo su izbili 27. septembra. Jermenija i Azerbejdžan proglasili su ratno stanje i otpočeli sa opštom mobilizacijom građana. Obje strane su prijavile žrtve, uključujući i civilne.

Sukob između Bakuua i Jerevana počeo februara 1988. godine, kada je autonomni region Nagorno-Karabah s većinskim jermenskim stanovništvom proglasio otcepljenje od Azerbejdžana.

Tokom sukoba između 1992. i 1994. godine, Azerbejdžan je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susjednih regiona. Od 1992. godine održavaju se pregovori o mirnom rešenju sukoba u okviru Minske grupe OEBS-a, kojom predsedavaju Rusija, SAD i Francuska.

Tanjug

ASHA prodaja vozila