Početna Prijedorski region “Autotransport”: Epidemija ispraznila domaće autobuse

“Autotransport”: Epidemija ispraznila domaće autobuse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog virusa korona i propisanih mjera, prevoznici su u sve težoj situaciji. Iako je 11. maja u Republici Srpskoj dozvoljen javni prevoz, u prijedorskom “Autotransportu” tvrde da ozbiljnijih pomaka nema. Smanjen je broj korisnika usluga javnog linijskog prevoza, a time i prihodi ovog preduzeća.

– Autobuska stanica je potpuno prestala sa radom, jer su,odlukom lokalnog i republičkog štaba, obustavljene sve republičke i područne linije, kao i međunarodni saobraćaj. Odvijao se samo lokalni prevoz radnika. Relaksiranjem mjera, od 11. maja dozvoljeno je da saobraćaju područne i republičke linije, međutim to sporo ide. Mali broj prevoznika se odlučio da pokrene svoje linije. Sa Autobuske stanice danas imamo svega pet ili šest polazaka, a inače taj broj se kretao do 120 polazaka dnevno – rekao je Mićo Rokvić, novoimenovani direktor “Autotransporta”.

Sve propisane mjere zaštite u ovom preduzeću se poštuju. Redovno se vrši dezinfekcija, kako vozila, tako i objekata. Agencija “PREDA” je vozačima “Autotransporta” prošle sedmice poklonila vizire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U krugu “Autotransporta” nalazi se centar za dezinfekciju vozila, ne samo naših, već i ostalih prevoznika, pa i taksista. To i dalje funkcioniše u dogovoru sa Gradskim štabom. Sve ono što smo mogli da preduzmemo u cilju očuvanja zdravlja naših putnika i radnika, mi smo učinili – dodao je Rokvić.

Iako početak nije sjajan, planova za “Autotransport” ima, kaže novoizabrani direktor. Veliki je optimista i očekuje da će se stvari popraviti. Kada se riješe novonastali problemi, prioritet je podizanje kvaliteta usluga ovog preduzeća.

Situacija nije nimalo laka, zato se u “Autotransportu” nadaju da će, uz pomoć Grada, koji je vlasnik ovog preduzeća, prevazići finansijske probleme.

– Do sada je ta saradnja bila dobra. Vjerujem da ćemo na obostrano zadovoljstvo sačuvati “Autotransport” i nastaviti dalje sa radom. Od banaka kod kojih smo kreditno zaduženi, dobili smo grejs period od tri mjeseca i očekujemo da ćemo kreditne obaveze uspjeti organizovati tako da prolongiramo anuitete plaćanja. Tendencija je takva da ne možemo očekivati u narednih nekoliko mjeseci vraćanje na stari nivo prihoda. Nije bilo otpuštanja radnika. Za mart smo dobili pomoć Vlade RS u vidu uplate doprinosa za sve naše radnike. Sada očekujemo da se realizuje isplata minimalnog ličnog dohotka, doprinosa i poreza na plate za april. Da bismo zadržali sve radnike, biće nam potrebna pomoć Grada – zaključuje Rokvić.

Turistička agencija “Autotransport” takođe je počela sa radom. U planiranim aktivnostima za naredni period je realizacija vanlinijskog prevoza za studente, koji studiraju u Srbiji. Tačnije za Beograd i Novi Sad. Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u prostorijama ove agencije ili na Fejsbuk stranici.

kozarski.com