Početna Video „ARSELOR MITAL“: SINDIKAT OSTAJE PRI SVOJIM ZAHTJEVIMA (VIDEO)

„ARSELOR MITAL“: SINDIKAT OSTAJE PRI SVOJIM ZAHTJEVIMA (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Sindikalne organizacije „Arselor Mitala Prijedor“ poručeno je da ne odustaju od svojih zahtjeva koje su iznijeli na štrajku upozorenja krajem juna, a to je povlačenje odluke o otpuštanju 300 radnika, te povećanje plata zaposlenih u ovoj kompaniji.

– Nakon niza naših aktivnosti u proteklom periodu, trenutna situacija je takva da je Poreska uprava Republike Srpske u završnoj fazi odabira revizorske kuće koja će se baviti pitanjem transfernih cijena. Mi očekujemo da će, poslije toga, doći do određenih sastanaka na kojima bi se razgovaralo o povlačenju odluke o otpuštanju radnika. Mi od svojih zahtjeva ne odustajemo – rekao je Saša Kukolj, predsjednik Sindikalne organizacije.

On je dodao da očekuje da će razgovori uroditi plodom, jer postoje indicije da će doći do određenih pomaka u odnosima Vlade RS i „Arselor Mitala“, a da će se, nakon toga, krenuti u pregovore o povećanju plata radnicima. Kukolj je naglasio da se najavljeno otpuštanje ne tiče samo radnika, već bi ono imalo ozbiljne posljedice i za njihove porodice i lokalnu zajednicu u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila