Početna Prijedorski region ArcelorMittal: Naša ponuda ostaje na stolu

ArcelorMittal: Naša ponuda ostaje na stolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija ArcelorMittal oglasila se nakon što je objavljena informacija da je Vlada Republike Srpske izbacila Rudnik željezne rude ‘Ljubija’ sa liste strateških preduzeća, što znači da državni kapital u ovom rudniku sada može biti privatizovan bez saglasnosti Narodne skupštine RS.

“Kompanija ArcelorMittal prati nedavno objavljene informacije o prodaji državnog kapitala u RŽR ’Ljubija’ i evidentnim izmjenama u postupku prodaje akcija. Imajući u vidu da, kako su rezultati glasanja pokazali, poslanici Narodne skupštine RS u maju 2017. godine nisu prihvatili ponudu druge kompanije, jasno smo stavili do znanja da naša ponuda ostaje na stolu, spremna za diskusiju i shodno tome, ostajemo u čvrstom ubjeđenju da je kompanija ArcelorMittal jedini pouzdan partner za dugoročan razvoj i budućnost rudarstva na području Prijedora. U ovom trenutku, mi od Vlade tražimo dalje razjašnjenje predmetnog pitanja, i na ovu temu ne možemo komentarisati dalje dok ne dobijemo zvanične informacije”, kaže se u saopštenju kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Republike Srpske je prethodno odbila prodaju firmi “Israeli Investment Group”.

S obzirom na to da se preduzeća od strateškog značaja privatizuju po osnovu posebnog privatizacionog programa koji donosi Vlada RS, a uz saglasnost Narodne skupštine RS, najnovijom odlukom Vlade omogućeno je da se državni kapital u RŽR “Ljubija” može prodati na Banjalučkoj berzi, bez saglasnosti NSRS.

ATV

cera - ArcelorMittal: Naša ponuda ostaje na stolu