Početna Turizam Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste

Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ski centar Rostovo, srednjobosanski turistički centar smješten između Novog Travnika i Bugojna, odnedavno je preuzeo novi vlasnik iz Katara.

– Došli su nam neki novi vlasnici, ne točimo alkohol pa su nam brojni gosti otkazali svoje rezervacije. Nije bilo ni organiziranog dočeka Nove godine – rečeno je za Bljesak.info iz Ski centra Rostovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzimanje papirologije je završeno u novembru. Ski staze su otvorene za posjetitelje i snijega ima dovoljno iako je sam prostor trenutno u procesu preuzimanja tako da nije potpuno ni pripremljen za ovu sezonu.

No, ni snijeg nije privukao očekivani broj gostiju. Kakao je rečeno za Bljesak, kompletan turistički kompleks trenutno je u fazi uređenja postojećih smještajnih kapaciteta, te će se dodatno proširiti novim turističkim ponudama i sadržajima za iduću sezonu.

Inače, u sklopu ovog sportsko rekreacijski centra, koji je otvoren 1984. za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, nalaze se hotel Rostovo i etno selo Babići.

Ko je vlasnik

Inače, BiznisInfo piše da je, prema podacima iz sudskog registra, vlasnik kompanije Ski-Rostovo firma Al Shaabi Company d.o.o. Bugojno. Firma Ski-Rostovo upravlja hotelom, ski centrom i spomenutim etno selom.

Biser Rostova

Vlasnik kompanije Al Shaabi Company je Ahmed Mohammed AA Al-Shaabi iz Katara. Al Shaabi je, osim toga, jedan od trojice suvlasnika druge kompanije – Biser Rostova, sa još dvojicom državljana Katara.

Biser Rostova je sportsko-rekreacioni centar koji se sastoji od sportske dvorane i hotela, a u koji su ovi investitori uložili više miliona maraka.

(Biznisinfo)

ASHA prodaja vozila