Početna Turizam Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste

Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ski centar Rostovo, srednjobosanski turistički centar smješten između Novog Travnika i Bugojna, odnedavno je preuzeo novi vlasnik iz Katara.

– Došli su nam neki novi vlasnici, ne točimo alkohol pa su nam brojni gosti otkazali svoje rezervacije. Nije bilo ni organiziranog dočeka Nove godine – rečeno je za Bljesak.info iz Ski centra Rostovo.

rostovo1 - Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste

Preuzimanje papirologije je završeno u novembru. Ski staze su otvorene za posjetitelje i snijega ima dovoljno iako je sam prostor trenutno u procesu preuzimanja tako da nije potpuno ni pripremljen za ovu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni snijeg nije privukao očekivani broj gostiju. Kakao je rečeno za Bljesak, kompletan turistički kompleks trenutno je u fazi uređenja postojećih smještajnih kapaciteta, te će se dodatno proširiti novim turističkim ponudama i sadržajima za iduću sezonu.

Inače, u sklopu ovog sportsko rekreacijski centra, koji je otvoren 1984. za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, nalaze se hotel Rostovo i etno selo Babići.

Ko je vlasnik

Inače, BiznisInfo piše da je, prema podacima iz sudskog registra, vlasnik kompanije Ski-Rostovo firma Al Shaabi Company d.o.o. Bugojno. Firma Ski-Rostovo upravlja hotelom, ski centrom i spomenutim etno selom.

rostovo 29 - Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste

Biser Rostova

Vlasnik kompanije Al Shaabi Company je Ahmed Mohammed AA Al-Shaabi iz Katara. Al Shaabi je, osim toga, jedan od trojice suvlasnika druge kompanije – Biser Rostova, sa još dvojicom državljana Katara.

Biser Rostova je sportsko-rekreacioni centar koji se sastoji od sportske dvorane i hotela, a u koji su ovi investitori uložili više miliona maraka.

(Biznisinfo)

cera - Arapi preuzeli bh. ski centar i naljutili goste