Početna BiH Apel iz UKC Republike Srpske: Građani, pridržavajte se mjera, situacija zabrinjavajuća

Apel iz UKC Republike Srpske: Građani, pridržavajte se mjera, situacija zabrinjavajuća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposleni radnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske apelovali su da se stanovništvo Srpske pridržava mjera Republičkog štaba za vanredne situacije budući da je veliki porast pacijenata zaraženih virusom korona, kao i da sve više mlađih lica mora biti priključeno na respiratore.

Situacija sa brojem zaraženih novim korona virusom je veoma zabrinjavajuća pošto imamo veliki rast pacijenata pozitivnih na virus, ali i pacijenata sa težom kliničkom slikom, koji su priključeni na respiratore, saopšteno je iz UKC-a.

Istaknutno je da je na respiratore trenutno priključeno devet pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno zabrinjava činjenica da je riječ o sve više mlađih osoba koji se moraju priključiti na respiratore. Primjetan je i povećan broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, naglašeno je iz UKC.

Zaposleni radnici UKC-a su pozvali građane Srpske da nose zaštitne maske posebno u zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim prostorima, da vrše redovnu dezinfekciju te da smanje socijalne kontakte da ne ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije zaposleni radnici UKC uputili su apel stanovništvu Srpske da se strogo pridržava mjera da ne bi došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema pacijentima inficiranim virusom korona.

Virus korona potvrđen je kod još 71 lica iz Republike Srpske, a riječ je o 37 muškaraca i 34 žene. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.161 slučaj virusa korona.

Srna

ASHA prodaja vozila