Početna BiH Amir se iz Dubaija vratio u BiH: Ti moraš biti promjena koju...

Amir se iz Dubaija vratio u BiH: Ti moraš biti promjena koju želiš da vidiš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao velika mnogi mladi iz naše zemlje i Amir je prije desetak godina odlučio napustiti BiH, jer su ga, kako nam je rekao, životne okolnosti na to primorale.

Njegova destinacija bio je Dubai. Mnogi će reći da tamo pare rastu na grani, ali nažalost, nije tako. Naš sagovornik to najbolje zna.

Na početku je bio obični pomoćnik konobara u jednom od restorana u Dubaiju. Ipak, radom trudom i snalažljvošću pojedinim trenucima, vremenom je uspio napredovati do statusa menadžera jednog od najuglednijih svjetskih hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda zvuči nevjerovatno, ali Amir se sa porodicom nakon nekoliko godina provedenih u Dubaiju vratio u BiH.

U video prilogu za Source portal između ostalog kaže : ” Sada kada izađeš na ulicu, staneš na semafor, okreneš se oko sebe, vidiš 4-5 auta od 100.000 KM, ima 6 auta od 70 do 80.000, imaš 20 auta od 35-40.000. Treba biti realan, nigdje se više para nije napravilo nego u zadnje dvije godine u Bosni. Toliko su Arapi para donijeli, e sada smo mi taj narod ne valjaju nam Arapi, ne valjaju nam ovi, nama niko ne valja. Ima jedno super pitanje koje svako sebi treba postaviti. Evo, zamisli sada sutra se probudiš i nije predsjednik države, ko je predsjednik Bakir, Komšić, Džaferović…, nije načelnik opštine ko je načelnik sada, nije direktor bolnice ko je direktor bolnice, već su sve ljudi koje si samo mogao zamisliti i postaviti ih na tu poziciju.

Zamisli da je sve tako i šta bi ti uradio. Ti bi ustao, obuo iste cipele, otišao u isti kafić na kafu, odigrao listić u istoj kladionici, otišao na isti posao, kada se vraćaš vratio bi se istim putem, popio kafu gdje piješ, tebi se ništa nebi promijenilo. Ti moraš biti promjena koju želiš da vidiš, ti nešto promjeni. Ne možemo samo pričati! Frajeru 33 godine, živi sa roditeljima, treća godina nekog fakulteta u Mostaru, 15 godina studira i on priča nevalja situacija u državi. Šta si uradio ti lično da promjeniš situaciju”.

ASHA prodaja vozila