Početna BiH Ambasadorka BiH u Češkoj nema fakultetsku diplomu?

Ambasadorka BiH u Češkoj nema fakultetsku diplomu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Mlinarević, koju je Predsjedištvo BiH imenovalo za ambasadorku u Češkoj Republici, ne posjeduje diplomu visoke stručne spreme, iako je to obavezno prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva inostranih poslova BiH.

Naime, Predsjedništvo je, na prijedlog hrvatskog člana Željka Komšića, Mlinarevićevu za ambasadorku imenovalo još u proljeće 2019, a agreman je dobila 30. avgusta. Međutim, kada je u MIP BiH dostavila traženu dokumetaciju uočeno je da nema fakultetsku dilomu, te je u oktobru obaviještena da je dostavi radi kompletiranja ličnog dosijea i počinjanje procedure priprema.

Ali, umjesto diplome, Mlinarevićeva je saopštila da je spriječena da priloži taj dokument “o čemu je ranijih godina pisala”. Još gore zvuči njen izgovor da je o tome obavijestila i Predsjedništvo BiH, što znači da je ono znalo da Mlinarevićeva još nema visoku stručnu spremu, a ipak je imenovana, tvrde izvori Srpskainfo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, ambasadorka je informisala nadređene da je u “dogovoru sa prijeteljima” u Ambasadi Češke u BiH odlučila da prebaci svoj aposolventski status i završni ispit položi na Karlovom univerzitetu u Pragu. Do tada, Mlinarevićeva će u federalni Fond PIO biti prijavljena sa srednjom stručnom spremom.

SrpskaInfo.com

ASHA prodaja vozila