Početna Region Ambasador Indonezije za diplomatsko vozilo odabrao “fiću”

Ambasador Indonezije za diplomatsko vozilo odabrao “fiću”

Da nisu svi zvaničnici skloni egzibicionizmu kada je riječ o odabiru automobila govori priča iz Hrvatske, gdje je prema pisanju Jutarnjeg lista ambasador Indonezije u Zagrebu za svoje vozilo odabrao fiću.

Naime, zagrebački Jutarnji prenosi da se na popularnoj Facebook stranici „Zakaj volim Zagreb“ pojavila priča kako je Zastava 750, popularni „fićo“ postao vlasništvo ambasadora Republike Indonezije.

Njegov bivši vlasnik, Miljenko Hanžek je napisao: „Moj bivši ‘fićo’. Prvi u Zagrebu i Hrvatskoj s diplomatskim tablicama. Veleposlanik Republike Indonezije je novi vlasnik“. Hanžek je za Jutarnji list opisao kako je došlo do kupovine.

„Bilo je to prije nekoliko mjeseci. Ne znam tačno jesu li samo prolazili pa vidjeli da se ‘fićo’ prodaje ili su vidjeli oglas. Gospodin ambasador je došao s vozačem, platio i odvezao se. Meni je jako drago da se ‘fićo’ vozi i bilo bi mi drago i da dođe u naš klub“, kaže on.

Hanžek je bio vrlo precizan, „fićo” s diplomatskim tablicama prvi je u Zagrebu i Hrvatskoj. Ali ne i u susjedstvu. Gotovo potpuno isti je prije dvije godine kupio Jeremy Lang, drugi sekretar britanske ambasade u Beogradu. I ponosno se njime vozio glavnim gradom Srbije.

A i na ulicama Londona je u maju 2011. uslikan ne Fića, ali Fiat 500 s diplomatskim tablicama. Diplomati imaju razne hobije, a skupljanje starinskih automobila, kao što vidimo, jedan je od njih.

(Danas)

Dental Studio Prijedor