Početna Politika “Ako DNS napusti vlast moguće srušiti Dodikov režim”

“Ako DNS napusti vlast moguće srušiti Dodikov režim”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović ne isključuje mogućnost koaliicje sa DNS-om na republičkom nivou, a ukoliko bi i manje stranke odlučile pratiti DNS, ukoliko napusti vlast, režim Milorada Dodika mogao bi biti srušen.

Na pitanje da li dolazi do pucanja koalicije SNSD-DNS, Šarović je odgovorio da je suština da su odnosi narušeni u jednom kritičnom momentu i očito da puca u koaliciji.

“Kojim će putem krenuti DNS to je na organima DNS-a”, kazao je Šarović u intervjuu portalu Buka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da li bi ste Vi (SDS) išli u koaliciju sa DNS-om, Šarović kaže da je prerano o tome govoriti.

“Treba pustiti njih da odluče. Mi smo s njima već u koaliciji u nekim opštinama. Saradnja na lokalnom nivou postoji godinama. Saradnja je bila uspješna. Zavisi sve od njihove volje”, kazao je Šarović.

Kada su se mogle u Crnoj Gori zajedno okupiti različite političke opcije, kaže Šarović i dodaje da ne vidi zašto ne bi u Republici Srpskoj gdje imamo više prirodnih koalicija.

“Njihova zajednička snaga u Republici Srpskoj bi bila dovoljna za rušenja SNSD-a, ali je takvu koaliciju teže napraviti u RS jer dio manjih stranaka radije prihvataju mrvice u vlasti nego da rizikuju društvene promjene. Te stranke nemaju nikakav ideološki i programski profil i ne razumiju potrebu društva za promjenom vlasti”, kazao je Šarović u intervjuu portalu Buka.

(BN)

ASHA prodaja vozila