Početna Crna hronika Akcija u Banjaluci: Četvorka pala zbog preprodaje stana i auta

Akcija u Banjaluci: Četvorka pala zbog preprodaje stana i auta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u Banjaluci juče sprovela akciju “Parma”, te je zbog prevare i falsifikovanja dokumentacije pri prodaji stana i automobila uhapsila četiri osobe.

“Uhapšeni su G.R., M.R., D.Š., i M.V. zbog osnova sumnje da su na području Grada Banjaluka izvršili više krivičnih djela ‘Falsifikovanje isprave’, ‘Ovjera neistinitog sadržaj’, ‘Prevara’ kao i druga krivična djela”, navedeno je iz Policijeske uprave Banjaluka.

Navode da se uhapšeni sumnjiče da su u Banjaluci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su isti na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000KM.

“Takođe, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015. godine izvršili Krivično djelo ‘Razbojništvo'”, navode iz PU Banjaluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Banjaluke, koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto veći broj mobilnih telefona, laptopova, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

“Od G.R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM”, navodi policija.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok će protiv M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Nezavisne

cera - Akcija u Banjaluci: Četvorka pala zbog preprodaje stana i auta