Početna Crna hronika Akcija SIPA-e u Dubici, oduzeto naoružanje

Akcija SIPA-e u Dubici, oduzeto naoružanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici SIPA-e su tokom današnjeg pretresa jednog automobila i porodične kuće u Bosanskoj Dubici (Kozarska Dubica) pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu naoružanja. Osumnjičena osoba je uhapšena, a potom otpuštena iz službenih prostorija.

Kako su saopćili iz ove policijske agencije, privremeno su oduzeli puškomitraljez PM-M72 sa drvenim kundakom i okvirom sa 30 metaka, kao i trotilski metak sa punjenjem od 100 grama TNT eksploziva.

Osumnjičena osoba je uhapšena i nakon kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija. Protiv nje će biti podnesen izvještaj o, kako su naveli, počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 361. stav (1) Krivičnog zakona Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom vršenja pretresa, pomoć SIPA-i pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a aktivnosti su provedene u skladu sa usmenom naredbom Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici, saopćili su iz SIPA-e.