Početna Vijesti Akcija “Lijevak” za četiri dana iz saobraćaja isključila 1.102 vozača zbog alkohola

Akcija “Lijevak” za četiri dana iz saobraćaja isključila 1.102 vozača zbog alkohola

Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su u okviru pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koja je organizovana 6., 7., 8. i 9. avgusta na području Srpske, zbog prisustva alkohola u organizmu iz saobraćaja isključili 1.102 vozača, saopšteno je iz MUP-a RS.

“Zbog prisustva alkohola preko 1,5 g/kg 124 vozača uhapšeno je i zadržano do otrežnjenja, odnosno oporavka”, navodi se u saopštenju.

Takođe, zbog utvrđenog prisustva droge ili psihoaktivnih sustanci u organizmu i odbijanja da se podvrgnu ispitivanju, policajci su sankcionisali 46 vozača

“U kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, tokom navedena četiri dana izdato je i 628 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 382 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja autosjedalice, 50 vozača je sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i dr.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, čiji je cilj poboljanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja u ljetnim mjesecima.

MUP RS apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

ASHA prodaja vozila