Početna Turizam Aerodrom u Mahovljanima otvoren za manje avione

Aerodrom u Mahovljanima otvoren za manje avione

Pistu “Aerodroma RS” od petka koriste manji avioni, a uređenje staze i ostali radovi u ovom javnom preduzeću biće završeni i prije roka, odnosno 15. februara.

Vršilac dužnosti direktora “Aerodroma RS” Milan Račić rekao je “Glasu Srpske” da je do sada mnogo posla urađeno na uređenju piste.

– Radimo punom parom. Sve će, prema sadašnjim prognozama, biti završeno i prije plana. Od petka smo otvorili pistu za avione do određene kategorije i to za potrebe Vlade Srpske, ali i ostalih subjekata – naveo je Račić i dodao da će za sve radove biti utrošeno oko 900.000 maraka.

On je naglasio da će nakon što završe sve što su planirali obavijestiti avio-kompanije sa kojima sarađuju.

Račić je podsjetio da je epidemiološka situacija rezultovala otkazivanjem velikog broja letova te da su zbog toga kompanije koje saobraćaju iz Mahovljana, odnosno “Viz er” i “Rajaner” suspendovale veći broj letova u januaru i februaru.

– Zbog svega toga mi smo to vrijeme iskoristili da završimo mnoge radove i pripremimo se bolje za sezonu. U planu je povećanje broja destinacija, a očekujemo i više letova prema postojećim destinacijama – dodao je Račić.

Letovi su obustavljeni od 15. januara i tada je počela sanacija piste i ostali radovi u ovom javnom preduzeću.

Vlada Srpske je na sjednici prošle sedmice potvrdila da će ovo javno preduzeće na ime subvencija dobiti 1,9 miliona maraka iz budžeta. Taj novac biće utrošen za obezbjeđenje redovnog poslovanja i održavanje vazdušnog saobraćaja sa ovog jedinog međunarodnog aerodroma u Srpskoj. Subvencije ovom preduzeću biće isplaćene u jednakim mjesečnim iznosima.