Početna Prijedorski region Adresni registar uklanja probleme sa nazivima ulica u Prijedoru

Adresni registar uklanja probleme sa nazivima ulica u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio ulica u Prijedoru u poslijeratnom periodu dobio je nove nazive, a neke ulice su ih mijenala i po nekoliko puta. Sve to često nije bilo ispraćeno sa promjenom stanja na terenu, jer su na objektima ostale table sa starim nazivima ulica. Ipak, ovaj problem trebalo bi da riješi uspostavljanje Adresnog registra. Proces je ovo koji je u Prijedoru započet 2018. godine, kaže Zlatko Ritan, savjetnik gradonačelnika za infrastruktune poslove. – Uspotavljanje adresnog registra podrazumijeva više faza, a to su prikupljane podataka na terenu, unošenje podataka u bazu Adresnog registra a potom slijedi obiljžavanje tablama i tablicama kućnih brojeva – kaže Ritan.

U cijelom ovom poslu prioritet je stavljen na ona naselja gje kućni brojevi nikad nisu ni dodijeljeni, pa je snalaženje na ternu bilo otežano. Adresni registar znači i da nijedna kuća više neće imati adresu bez broja.

Table su već postavljene u Aerodromskom naselju, Glavicama, Donjoj Orlovači, Novim Orlovcima, Kalati, Orlovači, Tukovima starom gradu i pojedinim ulicama u naseljima Urije i Donja Puharska. Ove godine cilj je da se sa postavljanjem tabli obuhvati kompletna gradska zona, te da se posao zavrđi u Gomjenici i Tukovima, čime bi se kompletirao urbani dio grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče prikupljanja podataka, timovi su na terenu u seoskim zonama, kaže Ritan, a naredne godine table bi trebalo da se postavljaju i uvim dijelovima Prijedora. Trenutno je u proceduri postavljanje tabli i tablica u centru i Kokinom gradu. U skladu s Odlukom o određivanju i obilježavanju imena naselja, ulica i trgova i označavanju zgrada brojevima, vlasnici, korisnici ili zajednice dužni su omogućiti postavljanje tablice s kućnim brojem.

Kozarski

ASHA prodaja vozila