fbpx

A da se Banjaluka ugleda na Kopenhagen: Jedan sasvim drugačiji saobraćajni haos (VIDEO)

Čekamo novi “tvit”…

Pogledajte kakvo izgleda saobraćajni haos u Kopenhagenu. Mnogi se u Banjaluci žale na saobraćajne gužve, naročito u određenim dijelovima dana, međutim primjer iz Kopenhagena može nam poslužiti da se situacija na cestama popravi. Potrebno je samo da građani zamijene automobile biciklima.

Podsjetimo da se na situaciju o saobraćaju u Banjaluci osvrnuo i Gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić
boravio je protekle sedmice u Briselu a u jednom od svojih tvitova osvrnuo se i na aktuelne probleme u saobraćaju u Banjaluci

“Oni koji se žale na gužve u saobraćaju trebali su vidjeti na šta je danas ličio Brisel s uobičajenim gužvama i 45.000 Katalonaca na cesti. Potpuni haos i kolaps” napisao je Radojičić na Tviteru.

Inače u području metropole Brisel, upravnom sjedištu Evropske unije,  živi oko 1,8 miliona stanovnika, što ga čini najmnogoljudnijim gradom u Belgiji.

Goran Pivašević, diplomirani inženjer arhitekture i (nezavisni) član Savjeta Mjesne zajednice Centar 2
rekao je da primjer Kopenhagena pokazuje saobraćani haos koji funkcioniše!

“Oni koji dnevno u Banjaluci provode vrijeme u gužvama u saobraćaju trebaju vidjeti na ovom videu na šta liči saobraćaj u Kopenhagenu! Potpuni biciklistički haos! Koji funkcioniše! Obratite pažnju na brojače biciklista koje možete vidjeti u videu! Obratite pažnju da ljudi voze i po označenom dijelu kolovoza, ravnopravno, (pa i blago u prednosti) sa ostalim vozilima. Znate li da oni voze i zimi i po kiši? Sve je u navikama ljudi”, rekao je Pivašević.

Na kraju dodaje poziva Odjeljenje za saobraćaj i puteve i Gradsku upravu Grada Banjaluka na novi “tvit”.

Kopenhagen je glavni i najveći grad Danske sa oko 528.208 stanovnika u užem gradskom području, te oko 1,18 miliona u cijeloj gradskoj aglomeraciji.

 

Buka

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila