Početna Magazin 5 vještina kojima ćete oduševiti svakog šefa

5 vještina kojima ćete oduševiti svakog šefa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslodavci od potencijalnih radnika sve češće traže vještine koje nije moguće dobiti uz fakultetsku i srednjoškolsku diplomu, pokazali su rezultati analize tržišta rada koju je sprovela vodeća poslovna online platforma LinkedIn.

U 21. vijeku, eri u kojoj će tržište rada u najvećoj mjeri obilježiti vještačka inteligencija i robotika, nekonvencionalne vještine poput kreativnosti, moći uvjeravanja i emocionalne inteligencije, kompanijama daju jednu dodatnu vrijednost koja ih može istaći na tržištu, piše MarketWatch.

 

Upravo je kreativnost vještina koja se već drugu godinu za redom našla na samom vrhu “liste želja” poslodavaca na toj platformi, zbog toga što vodeći biznismeni smatraju da “njihovim kompanijama trebaju ljudi koji svakodnevnim izazovima pristupaju na kreativan način”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, riječ je o profesionalnim vještinama koje je nemoguće jednostavno testirati na razgovoru za posao.

– Kreativnost radnika svakoj kompaniji ponudi jednu novu dimenziju koja u konačnici unaprijedi njihovu konkurentnost na tržištu – tvrdi Šeril Palmer, osnivač firme koja se bavi profesionalnom orijentacijom, prenosi Investitor.me.

Pet vještina koje traže poslodavci 21. vijeka:

  1. Kreativnost
  2. Moć uvjeravanja
  3. Saradnja i timski duh
  4. Sposobnost prilagođavanja
  5. Emocionalna inteligencija.
ASHA prodaja vozila