fbpx

5 namirnica koje liječe mamurluk

Izašli ste tokom radnog dana i popili nekoliko pića i dobro se proveli, međutim, sada ne znate kako da ustanete iz kreveta i krenete na posao?

Ako imate osjećaj da ste malo pretjerali, ali zbog radne nedjelje nemate vremena da se izležavate u krevetu donosimo vam spisak od pet stvari koje će brzo izliječiti nastali mamurluk.

Pogledajte listu stvari koje se nalaze u vašem frižideru i koje mogu da vam vrlo brzo izleče mamurluk i poprave raspoloženje:

5. Banane

Savršeno voće za liječenje mamurluka je – banana! Banane sadrže vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i pa tako trenutno vraćaju energiju i snagu u “izmučeno tijelo”.

4. Tunjevina iz limenke

Ako vam nije previše mučno, pojedite tunjevinu uz malo hljeba (i nekoliko krastavčića). Tunjevina je bogata mineralima i dobrim omega 3 masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

3. Kiseli krastavčići

Možda vam to sada zvuči čudno, ali kiseli krastavčići jedan su od najboljih lijekova u borbi protiv mamurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijumom i kalcijumom, pa su zbog toga odlični za vraćanje snage u tijelo.

2. Voda

Stari lek koji najbolje pali. Voda je preko potrebna dehidriranom tijelu, a osim što će vam pomoći da izbacite štetne materije iz organizma, ukloniće glavobolju i osjećaj mučnine.

1. Prirodni voćni sokovi

Ujutro obavezno popijte jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u vašu krv i boju u lice, a preko potrebni vitamini daće vam snagu i energiju da nastavite s danom.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila