Početna Lifestyle 4 jutarnje rutine za uspješniji dan

4 jutarnje rutine za uspješniji dan

U proteklih godinu dana, jutarnje navike su se promijenile za mnoge od nas i nemaju svi istu energiju za započinjanje dana kao prije toga.
Naravno da se svi razlikujemo po tome šta nam prija a šta ne, ali je važno da makar znamo šta treba da izbjegavamo. A šta treba primjenjivati svakodnevno ili makar često, naučit ćemo usput, ali samo ako se potrudimo.

U nastavku Krstarica donosi nekoliko prijedloga koji bi mogli da budu korisni.

Tišina
Iako smo se tek probudili i jedva čekamo da popijemo šoljicu kafe i prelistamo novosti, možda bi ipak dan trebalo da započnemo nečim što je manji šok za organizam.

Istina je da smo prethodno spavali, ali to ne znači da je mozak zaista spreman da se aktivira i da ćemo se lako fokusirati.

Ako izdvojimo makar desetak minuta za laganu meditaciju, pomoći ćemo mu da se zaista probudi i bude spreman za dnevne izazove. Tako ćete raščistiti um i lakše se suočiti sa svime što vas čeka.

Afirmacija i vizualizacija
Ovo su koraci koji možda neće svakome djelovati upečatljivo, ali veliki broj ljudi tvrdi kako su im itekako pomogli. Afirmacija je izgovaranje nekog cilja kome ste posvećeni naglas, ali tako da zaista vjerujete u to.

To može da bude bilo šta, od redovnog odlaska u šetnju, pa sve do promjene karijere. Važno je da izričete samo pozitivne izjave, sa akcentom na hoću i mogu.

Vizualizacija je nešto što se direktno nadovezuje na afirmaciju, ali ima jači efekat na ljude. Sastoji se od zamišljanja postizanja izvjesnog cilja, ali ne samo kroz nerealno maštanje.

Zamislite sebe u trenutku kada vidite upisanu desetku na ispitu, zadovoljavajuću brojku na vagi ili kako sjedate u novi auto. Sve to treba da vas motiviše da lakše isplanirate i realizujete korake koji su vam potrebni da taj cilj i ostvarite.

Pisanje
To može biti vođenje neke vrste dnevnika u kome bilježite šta ste sve postigli i koji događaji su vam uljepšali dan, ali može biti i lista obaveza i planova.

Važno je svaku završenu precrtati i ostaviti prostora za neke aktivnosti kojima ćete ispuniti slobodno vrijeme. Ako imate više inspiracije, možete prosto zapisivati sve ono što vam padne na pamet, tako osloboditi prostor u mislima i možda od toga nastane i neka priča ili neko drugo umjetničko djelo.

Čitanje
Ukoliko volite da čitate, ovaj korak vam sigurno neće teško pasti i bit će zanimljiv. Možete dan započeti kratkom pričom, omiljenim onlajn stripom, savjetima za lični napredak ili idejama za vaš hobi.

Na ovaj način ćete sebe odmah po buđenju “častiti” nečim lijepim što vam prija i biti ispunjeniji pozitivnom energijom. Za neke ljude, umjesto ovog principa, rješavanje neke vrste enigmatike može biti bolje i konkretnije rješenje, prenosi Blic.

ASHA prodaja vozila