Početna Prijedorski region “3X3 PRIJEDOR 2022”: TROFEJ OTIŠAO U ZAGREB

“3X3 PRIJEDOR 2022”: TROFEJ OTIŠAO U ZAGREB

Vrhunskim basketom u finalu između zagrebačkog “Farma Klasika” i prnjavorskog “Farga”, na pravi način je zaključen turnir “3X3 Prijedor 2022”. Ekipa iz Zagreba bila je nešto bolja i slavila je sa 21:19.

– Turnir je bio vrhunski. Već od četvrtfinala bilo je dobro, a polufinala su zaista bila sjajna. Sve četiri ekipe su mogle osvojiti, igralo se na poen ili dva – kaže Dejan Popović, član zagrebačke ekipe.

Svi učesnici saglasni su u jednom: Prijedor je bio odličan domaćin.

– Odlična organizacija, sjajne ekipe. Drago nam je što smo posjetili Prijedor. Nadam se da će Turnir biti nastavljen i u narednim godinama, da će biti ovako odličan ambijent, jer nam je bilo veoma prijatno da igramo ovdje – rekao je Dejan Jovanović, igrač drugoplasirane ekipe.

Ove godine je tu bio turnir za juniore, a trofej je podigla ekipa “Megakolor” iz Banja Luke, koja je sa 19:17 slavila protiv prijedorskog “Invinga”. Mladi košarkaši iz grada kraj Vrbasa presrećni su što su mlađe kategorije mogle da pokažu šta znaju.

– Turnir je ove godine fantastičan. Juniorske ekipe su bile „boli glava“. Hvala organizatorima. Publike je bilo mnogo. Neme šta, svaka čast – rekao je Relja Pejić, član banjalučkog tima.

Turnir se održava pod okriljem FIBA. Organizatori poručuju da će se potruditi da naredne godine ova sportska manifestacija ode za stepenicu više, zahvalivši se svima koji su ih podržali, košarkašima koji su se odazvali, ali i brojnoj publici koja je uveličala cijelu priču.

kozarski.com