Početna Sport 30. jula ”Sana Fight Night”

30. jula ”Sana Fight Night”

Sanski Most će tačno za mjesec dana biti domaćin velikog sportskog događaja. U Gradskoj dvorani će se drugi put održati večer profesionalnog boksa uz učešče jednih od najboljih boraca iz regije, a u borbi večeri će nastupiti mladi Sanjanin Kenan Ćatić protiv Steve Babića iskusnog borca iz Banja Luke. U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu 30. jula će se održati veče profesionalnog boksa pod nazivom ”Sana Fight Night”. Ovaj jedinstveni bokserski spektakl će činiti 10 profesionalnih borbi u više različitih kategorija, a pored profi boksera iz BiH će nastupiti i borci iz Srbije, a očekuje se i nekoliko boksera iz Mađarske.

Za sada su svoj dolazak potvrdili Marko Vanovac, Petar Mauković, Enid Spago, Marko Dmitrović, Endi Ćehić, Amar Pasalić, Željko Stegić, Stefan Torbica, Adnan Žilić, Nikola Ivković i Dragoljub Stanojević. Na ovom velikom sportskom događaju u borbi večeri kategorija do 76 kg će nastupiti i sanski profesionalni bokser Kenan Ćatić, koji nastupa za Bokserski klub „Pobjednik“ iz Prijedora. Mladi i perspektivni Ćatić za protivnika ima Stevu Babića iz Banja Luke, koji iza sebe ima već bogatu karijeru s obzirom da se ovim popularnim sportom bavi osam godina. Ova dva boksera već su se sastala u novembru prošle godine u Areni Gradiška, a meč je završen bez pobjednika. Za mladog Ćatića ovo će ujedno biti i deveta borba u profesionalnoj bokserskoj karijeri u kojoj je do sada zabilježio po četiri pobjede i poraza i jedna neriješena borba.

On je u izjavi za RTV Sanu naglasio da ovih dana sa trenerom Željkom Stegićem počinje da odrađuje naporne fizičke i tehničke pripreme i nada se pobjedi pred svojim vjernim navijačima. Bitno ne napomenuti, da se noć profi boksa „Sana Fight Night“ organizuje drugi put, a prvi koji je održan 15. januara ove godine je u potpunosti opravdao očekivanja. Najveće zasluge pripadaju dugogodišnjem sportskom radniku i ljubitelju plemenitih vještina Muhamedu Smajloviću Hamiću, glavnom organizatoru, koji zaslužuje sve pohvale jer je u ovim teškim vremenima uspio organizirati sportsku manifestaciju na visokom nivou i međunarodnoj razini. Smajlović ponovo najavljuje veliku boksersku feštu i kako kaže već vlada veliki interes sponzora.

On ističe da ne sumnja da će sanska Gradska dvorana biti premala da primi sve one koje žele biti dio predstojećeg spektakla, a koji je uvršten i u program predstojeće tradicionalne manifestacije „Ljeto na Sani 2022“. Na kraju recimo, da će se ulaznice ubrzo naći u prodaji, a cijene su 10 KM za tribine i 20 VIP – kraj ringa.