Učenici Elektrotehničke škole iz Prijedora ostvarili su zapažene rezultate na regionalnom takmičenju učenika srednjih škola iz matematike, fizike, informatike i srpskog jezika. Osam učenika ove škole plasiralo se na republičko takmičenje iz pomenutih predmeta.

Iva Dragojević, učenik drugog razreda, smjer tehničar informacionih tehnologija u Elektrotehničkoj školi Prijedor, osvojila je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika i drugo mjesto iz matematike i fizike. Ne krije zadovoljstvo što se trud isplatio i što ima priliku da se predstavi na republičkom takmičenju.

“Meni ovi rezultati mnogo znače. Mimo ove škole pohađam Muzičku školu “Savo Balaban” i osvojila sam brojne nagrade. Ova takmičenja bila su mi prilika da pokažem svoje znanje i iz drugih predmeta. Iako mi je raspored u školskim obavezama gust, trudim se da postignem sve i ovo su rezultati mog rada i truda”, rekla je ona.

Ivin drugar Marko Babić plasirao se na republičko takmičenje iz informatike. Na regionalnom takmičenju osvojio je treće mjesto. Osim redovne nastave, aktivan je i u školskoj sekciji.

“Jako me interesuje ovaj smjer i mnogo mi znači uspjeh koji sam ostvario na takmičenju iz programiranja. Kao i to što sam imao priliku da pokažem svoje znanje i vještine koje stičem u ovoj školi. Takmičenja su dobra za nas učenike, jer i kroz takmičenja mnogo toga naučimo”, dodaje on.

Veliko je ovo priznanje i za profesore ove škole, koji posvećuju mnogo pažnje u radu sa učenicima, kako u redovnoj nastavi, tako i u brojnim sekcijama po kojima se ova škola ističe u Srpskoj.

“Iskreno, volim svoj poziv i volim što učenici vole fiziku. Srećan sam kada ostvare dobre rezultate na takmičenjima. Pokušavamo da kroz što više sekcija, sada imamo i šahovsku sekciju (smijeh), barem malo učenike da oslobodimo. Da budu što kreativniji i da zavole boravak u školi”, rekao je Mladen Karajica, profesor fizike u Elektrotehničkoj školi.

“Pripremali smo se od početka ove školske godine. Srećna sam i ponosna na uspjeh naših učenika, zato što je ovo stručna i tehnička škola i učenici pretežno idu na takmičenja iz stručnih predmeta. Imamo učenike koji su uspješni na takmičenjima iz srpskog jezika. Riječ je o ljubiteljima maternjeg jezika koji su uložili veliki trud”, istakla je Irena Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti u Elektrotehničkoj školi Prijedor.

Ponos ne krije ni Zoran Mršić, direktor Elektrotehničke škole, koja broji 407 učenika.

Ova srednja škola jedna je od najopremljenijih u Srpskoj, a obrazovanje se realizuje kombinovanjem stručno-teorijske i praktične nastave. Ova škola posljednjih godina postaje interesantnija i za djevojčice.

“Jesmo tehnička škola, ali uspjesi iz opšteobrazovnih predmeta su nam itekako bitni. Pokazali smo da škola pruža širinu u pogledu sticanja znanja i kvalitetnijeg pripremanja naših učenika i budućih studenata za neko buduće zanimanje koje ne mora biti iz oblasti elektrotehnike. Čestitam učenicima i profesorima na ovom uspjehu”, dodao je Mršić.

Pored republičkog takmičenja, učenici Elektrotehničke škole iz Prijedora predstaviće se i na Sajmu inovacija “INOST MLADIH” u Banjaluci.

Mirjana Šodić