Početna Prijedorski region 200.000 KM interventne pomoći subjektima koji nisu radili u posljednjem zatvaranju

200.000 KM interventne pomoći subjektima koji nisu radili u posljednjem zatvaranju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da je u budžetu grada za ovu godinu predviđeno 200.000 KM interventne pomoći onim privrednim subjektima koji su bili pogođeni posljednjim zatvaranjem, kao što su ugostitelji, frizeri, kozmetičari i oni koji nisu mogli da rade.

“To ćemo njima isplatiti jednokratno. Pravilnik je u izradi, biće do kraja mjeseca završen. Nisu to neka ogromna sredstva kada podijelimo na broj privrednika, ali je značaj u tome da oni osjete da su uvaženi od strane grada i da razumijemo potrebe koje oni imaju i da su one naglašene zbog pandemije”, rekao je Pavlović novinarima.

Gradonačelnik Pavlović je danas u povodu 16. maja, Dana grada, organizovao sastanak s Privrednim savjetom grada pod nazivom “Jaka privreda za jači Prijedor”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grad ne može bez jake i stabilne privrede i opredijeljeni smo da se postojeći kapaciteti prošire i povećaju i poslovanje pojačaju, a onima koji planiraju objekte i aktivnosti da pomognemo da ih započnu. To je stav Gradske uprave i mi svim privrednicima stojimo na raspolaganju”, poručio je Pavlović.

On je podsjetio da je i ranije postojao Privredni savjet, ali da nije funkcionisao na najbolji način niti se dovoljno sastajao, a da će novi saziv ovog tijela za svaku oblast imati podsavjete da bi se uključilo što više ljudi i dolazilo do najboljih rješenja koja će se predlagati Gradskoj upravi na usvajanje i provođenje.

“Mislim da je to najbolji način da odredimo pravi pravac kretanja našeg grada, da grad odredi prioritete i načine pomoći, jer svako u svojoj grani najbolje zna šta je najbolji način funkcionisanja i koje su mogućnosti grada da pomogne u tom smislu”, dodao je Pavlović.

Vlasnik i direktor drvoprerađivačke firme “Mastervud” iz Kozarca Dragoslav Šiljak rekao je da je u početku pandemije bilo dosta problema oko izvoza, ali se tokom godine stanje malo normalizovalo i nastavilo se poslovati u planiranom obimu.

“Investicije koje smo planirali za 2020. smo počeli – renoviranje poslovnih zgrada i nabavka opreme. One su dovele do povećanja broja radnika u odnosu na početak pandemije, trenutno ih je između 80 i 90, a planiramo i nova zapošljavanja u toku ove godine”, dodao je Šiljak.

Direktor “Prijedorputeva” Radenko Crnogorac rekao je da je građevinski sektor radio gotovo sve vrijeme pandemije jer su najčešće u pitanju radovi na otvorenom.

“Istina da ugovorni organi odnosno investitori znatno redukuju projekte i sredstva tako da će se vjerovatno u ovoj godini osjetiti pravi odjek pandemije u ovom sektoru”, dodao je Crnogorac.

prijedorgrad.org