Početna Vijesti 08. novembra besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

08. novembra besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području RS danas je počela preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila, koja će trajati do 29. novembra. Riječ je o kampanji „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019“,  koju je pokrenuo Auto-moto savez RS, sa svojih 49 Auto-moto društava.

Aktivnost se provodi u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Ministarstvom saobraćaja i veza RS, republičkom Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto društvima. Mirko Brkić, sekretar Auto-moto društva Prijedor naglašava da će vozači, u petak, 8. novembra u krugu „Autotransporta“, u vremenu od 13.00 do 15.00 časova, moći prekontrolisati dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti, svjetlosno-signalne uređaje, ako uslovi budu dozvoljavali amortizere, potom auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja se mora nalaziti u vozilu.

One koji putuju u Srbiju, Brkić podsjeća da ne putuju bez odgovarajuće zimske opreme. Tamo je obavezna od 1. novembra, a kod nas od 15. novembra. – Kod njih zimska oprema za putnička vozila podrazumijeva sve četiri zimske gume, dok kod nas može ići i kombinacija ljetnih guma, s tim da im dubina gazećeg sloja ne može biti manja od četiri milimetra i da uz vozilo posjeduju lance za snijeg – naglašava Brkić.

On je pozvao vozače da u petak besplatno prekontrolišu svoje četvorotočkaše!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
cera - 08. novembra besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila