Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-plave ili roze-bijele boje?

Na internetu se pojavila velika debata o tome koje boje su ženske patike. Dok jedni tvrde da se radi o sivom-plavoj boji, drugi tvrde da je riječ o kombinaciji bijele i roze boje… A ima i onih koji vide ljubičasto-žutu kombinaciju, tirkiznu itd.

Španska studentica koja je htjela ostati anonimna dobila je fotografiju ženskih tensica koju joj je poslala prijateljica koja je tvrdila da se radi o dizajnu plave i sive boje. Međutim, sve što je ona vidjela jesu roze i bijela boja i tako je počela rasprava između dvije prijateljice.

Debatu su podijelile s drugim djevojkama na Facebooku i pitale ih šta one vide.

“Prijateljica mi je upravo poslala ovu fotografiju i pitala koje boje su tenisice. Ja bih rekla da su blijedoroze i bijele, no ona insistira da se radi o svijetloplavoj i sivoj boji. Šta vi vidite?”, napisala je djevojka iz Španije.

Na internetu su se ubrzo javili svi koji vole dobre optičke iluzije i napravljeni su i timovi “Roze” i “Plavi”. No, kako su komentari navirali, javio se i nestašni “Zeleni” tim, dok su neki opet tvrdili da vide ljubičastu i žutu boju, a drugi kako se boja mijenja u zavisnosti od osvijetljenosti ekrana.

Postoji objašnjenje, a to je da naš mozak intuitivno filtrira pozadinu i osvjetljenje kako bi vidio pravu boju objekta, ali plavičasta nijansa fotografije utječe na tu sposobnost.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login