Znači li išta povećanje od 3%?

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović očekuje da će sa predsjednikom penzionera Republike Srpske Radom Rakuljem razgovarati o zahtjevu penzionera za povećanje penzija. Iz Udruženja penzionera su najavili da će početkom sljedeće sedmice Vladi iznijeti nove zahtjeve za povećanje penzija od 5% i da se to mora što prije riješiti.

Penzioneri nisu zadovoljni ponudom Vlade Republike Srpske o povećanju penzija za 3% dogovorenom za oktobar, a predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske kaže da neće odustati od zahtjeva da se penzije povećaju 5%, i to u komadu.

Ništa nam najavljeno povećanje ne znači, pogotovo na minimalne iznose penzija – kakve većina nas ima, poručili su pripadnici ove populacije. Navikli na skromnost, neki ipak kažu “bolje išta nego ništa”.

Predsjednik Udruženja penzionera Rade Rakulj je naglasio da se od Vlade očekuje i da javno budu objavljeni korisnici posebnih, većih penzija, o kojima je Vlada odlučivala.

Rakulj smatra da je teško stanje u ovoj oblasti posljedica nesređene situacije u BiH i očekuje da dio novca za penzije bude izdvojen iz sredstava dobijenih po osnovu klirinškog duga. Taj novac bi trebalo da stigne 5. septembra.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login