“Zmajići” spremni za Nijemce

Mlada kadetska fudbalska U-17 reprezentacija BiH pokušaće danas protiv Njemačke napraviti senzaciju u prvoj utakmici Grupe C Evropskog prvenstva koje je juče počelo u Hrvatskoj.

Uspiju li u tome, puleni selektora Sakiba Malkočevića, kako kažu, nastaviće sanjati svoj najljepši fudbalski san. U grupi u kojoj su još Republika Irska i Srbija, Nijemci su favoriti, ali bh. nade ne namjeravaju se lako predati.

“Spremni smo predstaviti se u najboljem izdanju i pružiti otpor svima, pa i favorizovanoj Njemačkoj. Dosta toga smo prošli zajedno i veoma smo uzbuđeni zbog početka Eura. Odlučni smo odgovoriti na sve zadatke”, rekao je bh. reprezentativac Đani Salčin.

Vezni igrač Sarajeva jedan je od igrača koji je nastupio na svih šest kvalifikacijskih susreta, pa u Hrvatskoj priželjkuje nastavak uspješne serije.

“Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Napravili smo podvig, ali ovaj tim definitivno može napraviti još više i to ćemo dokazati. Ostvarili smo san dolaskom ovdje i sada želimo da se nastavi”, poručio je Salčin.

Optimizam ne skriva ni mladi golman Širokog Brijega Matej Perković.

“Plasman na Euro za sada najveći je uspjeh u našim karijerama. Ovo je prilika koja se ne ukaže svakome i nadam se da ćemo i u Hrvatskoj pokazati dobru igru, kao što smo u kvalifikacijama, gdje smo se takođe sastajali sa jakim ekipama”, rekao je Perković i dodao:

“Njemačka će sigurno biti najzahtjevniji protivnik u grupi, ali mi se možemo nositi sa svima. Daćemo sve od sebe, možemo u četvrtfinale.”

Utakmica je danas u Kostreni u 12 časova, a od 16.30 igraju Srbija i Republika Irska. Juče su odigrani mečevi 1. kola: (stižu oko 16 časova)

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login