Željezničari poručili – odlučujući dan, spremni smo na najradikalnije metode

Sutra je za nas biti ili ne biti, poručili su željezničari koji su četvrti dan u štrajku glađu.

Iz Novog Grada, Prijedora, Doboja, Brčkog, sutra će se na banjalučku željezničku stanicu sliti oko 300 željezničara koji, kako kažu, dolaze da konačno stvari izvedu na čistac.

“Da se ova agonija više završi. Znači upotrebićemo najradikalnije metode, neka oni razmišljaju na koje metode mi mislimo, ali mi sutra odavde idemo sa završenim stvarima”, rekao je Boris Šukalo iz Samostalnog sindikata saobraćaja i transportne djelatnosti ŽRS.

Pritisci iz Uprve i od naših nadređenih ne popuštaju, zovu čak i naše porodice i uznemiravaju ih prijeteći našim otkazima, ali mi ne odustajemo. Željezničaru Srebrenku Ružičiću, zbog štrajka glađu, pozlilo je, pa je i hitna pomoć intervenisala. Nada se da će sutra agoniji doći kraj.

“Ja sam uvjeren u to, vjerujem u svoje kolege i vjerujem da im nije dobro kao i meni. S tim da ako oni hoće, sve može da se promjeni. Mi smo tu. Mi ih čekamo”, kazao je Ružičić.

To što se dešava na željezničkoj stanici nije štrajk nego istup pojedinaca, poručuje ministar Trninić. Razumijem zabrinutost radnika zbog restrukturisanja Željeznica, ali mislim da su politički izmanipulisani i štrajk nisu organizovali u skladu sa zakonom. Njihovi zahtjevi ne stoje, kaže ministar.

“Plate, dan-dva ranije ili dan-dva kasnije, su redovne. Ima zaostalih obaveza, dva topla obroka i četiri prevoza, što u dnašnjim uslovima poslovanja nije nešto što se ne dešava, ali u svakom slušaju u procesu restrukturisanja mi smo predvidjeli izmirenje svih obaveza”, izjavio je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS.

Komentar generalnog direktora ŽRS Dragana Savanović, ni danas nismo dobili, nije se javljao na naše pozive. Dok željezničari štrajkuju glađu, vozovi redovno voze. Putnici na štrajk sliježu ramenima.

Mi ne idemo nigdje dok ne dobijemo što tražimo, poručuju željezničari. Pisali smo na sve moguće adrese, četvrti dan niko nam se ne obraća – sutra nemamo šta da izgubimo.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login