Željezničari iz Vlade opet na stanicu

Željezničari u Banjaluci, već peti dan štrajkuju glađu. Na banjalučkoj Željezničkoj stanici je oko 200 radnika Željeznica RS koji su došli da daju podršku kolegama, a njih 27 štrajkuje glađu.

Željezničari su jutros dali rok ministarstvu saobraćaja i upravi preduzeća da do 12 časova dođu i porazgovaraju o njihovoj situaciji.

Kako na razgovor niko nije došao, trojica trojica štrajkača krenula su u Vladu RS kako su i najavili.

Prvo su pokušali da razgovaraju sa predstavnicima mnistarstva saobraćaja i veza RS, ali ih, javlja reporter ATV-a, tamo niko nije primio.

Razgovor su, pregovarači štrajkača, uspjeli da izdejstvuju u ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite, sa pomoćnikom ministra rada i boračko invalidske zaštite RS, Mirom Vasić.

Kako javlja reporter ATV-a, pomoćnik ministra saslušala je radnike i objasnila im da to ministarstvo nije nadležno za njihove zahtjeve. Ono što im je rečeno je da je njihov štrajk u skladu sa zakonom.

Nakon razgovora u Vladi pregovarači su se vratili na banjalučku Željezničku stanicu gdje je u toku obraćanje predstavnika koji su bili u Vladi.

Oglasilo se i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske koje u saopštenju navodi da predstavnici štrajkača “Željeznica Srpske” nisu kontaktirali Ministarstvo, niti su zakazali sastanak sa resornim ministrom Neđom Trninićem.

Dodaju i da je nepromijenjen stav resornog ministarstva o pitanju štrajka glađu određenog broja zaposlenih u “Željeznicama Republike Srpske”.

“Smatramo da svi nezadovoljni radnici imaju pravo na štrajk u skladu sa Zakonom o štrajku. Svaki drugi oblik opstrukcije rada i radnih procesa je neprihvatljiv”, dodaje se u saopštenju.

Željezničari traže isplatu zaostalih naknada za topli obrok i prevoz. Još jednom poručuju da od svojih zahtjeva neće odustati i da štrajk neće prekinuti sve dok im ne budu isplaćena sva dugovanja. Poručuju i da ih sa stanice mogu iznijeti samo na nosilima.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login