Zbog snijega otežan saobraćaj na prevojima Komar i Koprivnica (VIDEO)

Zbog snijega na kolovozu otežano se saobraća na prevojima Komar (Travnik-Donji Vakuf) i Koprivnica (Bugojno-Kupres). Skreće se pažnja vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Brojni su i odroni na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka, zbog čega je na pojedinim dionicama otežano saobraćanje.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se tokom dana formiraju duže kolone vozila u oba smjera.

Od ostalih puteva s izmijenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Orašje na izlazu iz BiH čeka se oko sat, a na GP Donja Gradina oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, što dodatno usporava saobraćanje na ovim graničnim prelazima.

Zbog radova na području Crne Gore (Ilino brdo-Vilusi) i obustava saobraćaja, od 9 do 11 i od 13 do 15 sati ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login