Zbog “Bijelih Traka” odložena sjednica Skupštine Grada

Za danas zakazana sedma redovna sjednica Skupštine grada Prijedor odgođena je za petak, 2. jun. Predstavnici političkih partija koje čine gradski parlament, u razgovoru s gradonačelnikom Milenkom Đakovićem, usaglasili su se da zasjedanje bude odgođeno zbog obilježavanja Dana bijelih traka, da bi odbornici koji to žele mogli prisustvovati obilježavanju ovog dana.

– Želim da poručim svima onima koji na bilo koji način žele da zloupotrebe mrtve, da to ne rade. Ovo je dan kada treba odati počast svim ubijenim i želim da se tako i ponašamo – poručio je predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović.

On se zahvalio svim odbornicima, naročito onima srpske nacionalnosti, koji su pokazali razumijevanje i podržali odgađanje sjednice. Pohvalu na konsenzusu oko odlaganja zasjedanja uputio je i Mirsad Duratović, odbornik Demokratske fronte.

– Skupština je danas načinila velik korak u pravcu uspostave suživota i pomirenja i napravila jedan otklon od politike koja je vođena devedesetih godina – rekao je Duratović od koga je i potekla inicijativa za odgađanje zasjedanja.

– Skupština je mjesto na kojem treba da se bavimo temama od značaja za naše građane, a ne politikanstvom. Odgađanje je usvojeno jednoglasno, kako bi odbornici koji to žele mogli da prisutvuju obilježavanju Dana bijelih traka, a da u petak nastavimo sa rješavanjem pitanja koja se tiču građana – naveo je Goran Predojević, šef Odborničkog kluba DNS-a.

Podsjetimo da je sedmo zasjedanje gradskog parlamenta trebalo da se održi 24. maja, ali je odgođeno zbog smrti zamjenika gradonačelnika Drage Tadića.

K.V.

Pogrebno Iris
%d bloggers like this: