Završni koncert SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović”

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Doktor Mladen Stojanović“ večeras je organizovalo tradicionalni završni koncert u Dvorani „Mladost“. Publika је imalа priliku da uživa u nastupu folklornih grupa, orkestra i ostalih sekcija ovog društva, koje ima oko 500 članova. Završni koncert jedna je od nekoliko velikih manifestacija koje tokom godine SKUD organizuje u Prijedoru, a njime obilježava kraj uspješne sezone.

Zoran Miladinović sa SKUD-om nastupa pet godina uz suprugu i dva sina.

-Mnogo nam znače koncerti, lijepo je, družimo se, pjevamo, igramo i večeras smo nastupali svi, supruga, sinovi i ja  – rekao je Miladinović.

Predsjednica SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović”, Milena Marić Ciganović rekla je da se na završnom koncertu predstavilo 10 folklornih grupa sa toliko koreografija.

– U prethodnom periodu imali smo ko 1.200 proba, preko 50 nastupa, što u RS tako i izvan granica. Premijerno, drugi put, predstavili smo igru iz Gornjeg Visokog. To nam je nova koreografija – rekla je Ciganovićeva.

Hor i orkestar SKUD-a „Doktor Mladen Stojanović“ učestvovaće, u okviru „Kulturnog ljeta“, na Poetskoj večeri u lapidariju Muzeja Kozare, 13. juna u 20 časova.

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila