Zatvoren konkurs: Osam kandidata želi da vodi Centar za socijalni rad Banjaluka

Konkurs za izbor direktora JU Centar za socijalni rad zatvoren je juče, a na to mjesto prijavilo se osam kandidata.

Prema ranijim informacijama, za to mjesto prijavili su se Vladimir Kajkut, diplomirani pravnik, Branka Kolar-Mijatović, diplomirani pravnik, Vladimir Golubić, diplomirani socijalni radnik, Aleksandar Trkulja, diplomirani pravnik, Slavica Ivošević, profesor sociologije, te Ljubomir Lepir, diplomirani sociolog.

Posljednji dan prijavili su se Dalila Bojić-Rold, diplomirani socijalni radnik, koja trenutno obavlja funkciju v.d. direktora ove ustanove, a kadar je DNS-a, te Zoran Budiša, diplomirani socijalni radnik.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je juče da će informaciju o tome koliko je prijavljenih kandidata imati tek kad komisija odradi svoj posao.

“U ovom momentu mi nije poznato ko je sve prijavljen. Mada neki sa kojima sam razgovarao nisu se prijavili jer im nije bilo interesantno da idu u Centar za socijalni rad”, kazao je Radojičić.

Dodao je da bi volio da bude što više prijavljenih kvalitetnih kandidata.

Mjesto direktora prema koalicionom sporazumu pripadalo je DNS-u, ali su ga izgubili nakon novonastale situacije u Skupštini grada, pa je pripalo SNSD-u. Odbornici ove stranke smatraju da je Vladimir Kajkut najbolje rješenje za ovu ustanovu, koju su posljednjih nekoliko mjeseci tresle razne afere i loša reputacija.

Kajkut, sadašnji direktor Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, kazao je da je konkurs bio javan i da je svako imao pravo da se prijavi i dodao je da se nada da će i najbolji kandidat proći.

“S obzirom na to da već obavljam funkciju direktora slične ustanove koja se bavi socijalnim pitanjima, možda zbog toga odbornici SNSD-a smatraju da bih bio dobro rješenje” kazao je Kajkut.

Dalila Bojić-Rold istakla je da očekuje ravnopravnu i fer borbu, ta da će proći najbolji kandidat.

“Nadam se da će se gledati sve, ne samo politička pripadnost, nego i da će biti bitno da kandidat ima kvalitete i iskustvo”, kazala je Bojić-Roldova.

Dodala je da trenutno obavlja funkciju v.d. direktora ove ustanove, te ako ništa drugo, sigurno je dobra i kvalitetna konkurencija.

U DNS-u su istakli da su zadovoljni kako Bojić-Roldova obavlja funkciju v.d. direktora CSR.

“Smatramo da je Bojić-Roldova stručan kadar koji bi mogao da obavlja funkciju direktora ove ustanove, ali će izborna komisija i gradonačelnik donijeti konačnu odluku”, kazao je Boran Bosančić, odbornik DNS-a.

Dalila Bojić-Rold biće v.d. direktora CSR dok ne bude izabran novi direktor.

Postavljena je na tu funkciju nakon što su odbornici na sjednici Skupštine grada izglasali razrješenje Vere Sladojević, koja je smijenjena zbog propusta prilikom usvajanja brata i sestre, Severina i Svjetlane iz Banjaluke, koji su po ubrzanoj proceduri usvojeni i odvedeni u Kanadu.

Konkurs za direktora Centra za socijalni rad raspisan je 19. septembra i trebao je biti zatvoren 4. oktobra, ali je produžen do 17. oktobra.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login