Zatvaraju 80 prodavnica Konzuma

Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je otpuštanje radnika i zatvaranje prodavnica nakon što je s vanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom obišao novootvorenu trgovinu Konzuma u Supetru na Braču.

“Svake godine smo neke prodavaonice smo obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorićemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti skladno zakonu. Zatvorićemo od 80 do 100 prodavaonica”, kazao je Ledić i potvrdio da će dio radnika iz tih prodavaonica biti otpušten, javlja dnevnik.hr

Ledić je rekao i da će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačen u druge radnje, a istakao je da su uoči sezone prodavnice Konzuma pune:

“Sve bitne robe imamo. Prodavaonice su spremne za sezone. Svi dobavljači i dalje su spremni na suradnju. Svi će poštivati ugovor. Radimo na redefiniranju stavri koje nisu štimale u posljednjih nekoliko mjeseci. Manje više smo sve probleme riješili”.

Iz dana u dan imaju sve bolje rezultate, a Ramljak je istakao da je otvaranje nove poslovnice velika stvar za dobavljače Konzuma:

“Bitno je da vide da će Konzum dok bude smanjivao broj trgovina, istovremeno raditi na otvaranju novih. Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama period u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo profitabilnost Konzuma. Konzum će ostati živjeti i svako će jutro dočekivati svoje kupce”.

Upitan je li još koja banka potvrdila da će učestvovati u kreditiranju Agrokora, Ramljak je kazao kako se s bankama trenutno vode razgovori te da Sberbank mora sam odlučiti želi li participirati u kreditu.

Potvrdio je da je legao prvi novac od kredita, ali još nije potrošen te se osvrnuo na prodaju imovine kazavši: “Jahte i helikopteri se prodaju, ima jako puno zainteresiranih. Ne biste vjerovali”.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login