Za vikend “Treće otvoreno prvenstvo” Grada Prijedora u bilijaru

U organizaciji Bilijar kluba „Manila“, Prijedor, ovog vikenda održava se Treće otvoreno prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru. Po treći put naš će grad ugostiti evropske i državne prvake u bilijaru, a među njima i najmlađeg trostrukog prvaka Evrope u istoriji bilijarske igre, Sanjina Pehlivanovića (15 godina) iz Sarajeva. Pehlivanović je, ove godine, uz evopsko zlato osvojio i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Šangaju. Gosti Prijedora biće reprezentativci Srbije, predvođeni Zoranom Svilarom, apsolutnim prvakom Srbije u svim takmičarskim disciplinama.

-Kao specijalno iznenađenje i poklon gradu i ljubiteljima bilijara, BK „Manila“ Prijedor je od 20. do 26. februara obezbijedio boravak i učešće na Turniru višestrukog prvaka Evrope i osvajača preko 400 pehara sa rangiranih turnira širom svijeta, Šandor Tota.

Tot će održati nekoliko treninga sa domaćim igračima, a u večernjim časovima predviđena su druženja sa posjetiocima Kluba. Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru biće svojevrstan sportski spektakl i izuzetna priliku za promociju sporta u našem gradu – ističe Dražen Vrhovac, predsjednik Organizacionog odbora.

Oba takmičarska dana, 25. i 26. februara, počinju u 10 časova, Takmičenje u subotu traje do 23 časa a finale je najavljeno za nedjelju oko 18 časova, a proglašenje najuspješnijih na ovom renomiranom takmičenju je poslije 21 čas.

Generalni pokrovitelj Prvenstva je Grad Prijedor.

 

 

M.Bogun

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor