Za tri dana 3.000 građana dalo potpise protiv kupovine luksuznih vozila

Predstavnici pokreta “ReStart Srpska” i drugi organizatori peticije za ograničavanje visine nabavke službenih automobila u Vladi RS na maksimalno 50 hiljada KM za tri dana prikupili su više od 3.000 potpisa građana RS.

Odbornik u banjalučkoj skupštini Draško Stanivuković je rekao da to znači da tih 3.000 građana smatra da je neophodno da vlast ograniči luksuz i da se povećaju izdvajanja za potrebe stanovništva.

“Već sada je ova naša ‘borba’ dala rezultate i uštedili smo 225.000 KM novca građana. Ministar inostranih poslova BiH i gradonačelnik Bijeljine odustali su od kupovine automobila i stoga građani treba da znaju da se svaka borba isplati”, rekao je Stanivuković.

Očekuju da i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević odustane od kupovine luksuznog automobila, kao i drugi ministri u Vladi RS.

Predsjednik “Restart Srpske“ Stefan Blagić je rekao da će se, iako je već prikupljeno 3.000 potpisa, nastavljaju i dalje s ovim aktivnostima u Banjaluci i drugim gradovima RS.

Naredne sedmice i zvanično će uputiti Vladi RS-a prikupljene potpise i prijedlog odluke kojom treže da se kupovina službenih vozila ograniči do 50.000 KM, a izuzetak je automobil premijera od 130.000 KM.

“Daćemo im određen rok da prihvate naše zahtjeve. Ukoliko se to ne dogodi morat ćemo da preduzimamo radikalne korake, a to su protesti”, rekao je Blagić.

Izveli su i performans koji je svojevrsni uvod u naredne aktivnosti u borbi protiv rasipničkog ponašanja izabranih funkcionera i neograničenog trošenja narodnog novca.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login