Za ponedjeljak zakazana deložacija Banjalučanke Sanje Popović

Banjalučanka Sanja Popović tvrdi za agenciju Patria da su joj lokalni moćnici oteli stan od 90 kvadratnih metara u atraktivnom dijelu Banja Luke, u naselju Starčevica, a Osnovni sud u ovom gradu njenu deložaciju zakazao je već za ponedjeljak.

Sanjin stan Sud je nedavno prodao za nešto više od 20.000 KM, a sve zbog navodnog duga prema Janku Triviću, bivšem visokopozicioniranom funkcioneru Vojske RS, koji je Sanju tužio jer je, kako tvrdi, ulagao u ovaj stan dok je on boravio u njemu za vrijeme rata u BiH i neko vrijeme nakon toga.

Sanja i njena porodica iz Banja Luke su se odselili pod pritiskom tadašnjeg režima 1993. godine, još dok su u BiH buktile ratne strahote.

U njihov stan iste godine uselit će se Janko Trivić. Iselit će se desetak godina poslije, nakon što se Sanja vratila u Banja Luku, ali je Trivić od Sanje potraživao 8.000 KM za navodno ulaganje u stan dok ga je on koristio. Sanja novac nije željela isplatiti pa je dug, prema mišljenju sudinice Osnovnog suda u Banja Luci Raife Đumišić, sa kamatama narastao na više od 10.000 KM.

– Za ponedjeljak su zakazali moju deložaciju – rekla je očajna Sanja za agenciju Patria, s nadom da će ipak uspjeti ‘oboriti’ prvostepenu presudu Suda. Njena majka je srčani bolesnik, pa se sada pribojava kako će sve podnijeti.

– Ovo je očit primjer sile jačeg nad slabijim. Trivić ima nekoliko stanova i poslovnih prostora u Bana Luci i u Srbiji. Sada želi oteti i moj stan. Samo tražim da Sud pravično sagleda cijelu situaciju – kaže Sanja.

Vrijedan stan u atraktivnom dijelu Banja Luke, koji se procjenjuje na više od 150.000 KM, navodno je kupio prijatelj sina Janka Trivića, koji radi u Lutriji RS. U istom naselju kvadrat stana prodaje se u uglasima po cijeni od 1.500 KM.

Triviću se trenutno sudi pred Sudom Bosne i Hercegovine za ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u Kotor Varoši. Tereti se za progon ubistvima, deportacijom, zatvaranjem, mučenjem, silovanjem i tjeranjem na prinudni rad, piše NAP.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login