Za nezaposlene: “Adra” i “Bingo” pokreću šivaonicu u Doboju

Doboj je jedan od gradova koji je bio zahvaćen katastrofalnim poplavama 2014. godine. Mnogi stanovnici ovog grada ni tri godine poslije katastrofe koja ih je zadesila nisu uspjeli da nadoknade materijalnu štetu koja je nastala tokom poplava.

U skladu s tim humanitarna organizacija „ADRA“ će u saradnji sa TC „Bingo“ iz Tuzle pokrenuti besplatnu obuku iz oblasti šivanje i krojenja.

Obuka je prvenstveno namijenjena ženama iz porodica kojima su poplave 2014. godine nanijele velike gubitke, kao i ženama sa invaliditetom koje veoma teško dolaze do zaposlenja.

Na osnovu modela koji su uspješno razvili u Banjaluci žele sličnu obuku pokrenuti i u Doboju čiji će cilj biti ekonomsko osnaživanje žena. Obuka će početi u maju i trajaće 4 mjeseca.

Za početak će biti uključeno 5 polaznica koje će pohađati tri stepena s tim da će završni stepen biti posvećen redizajnu stare odjeće.

Ovo će biti nastavak akcije „Hljeb od tekstila“ koju ADRA i UG „Mozaik prijateljstva“ realizuju već dvije godine na području Banjaluke i Sarajeva, a sada im je cilj da projektom obuhvate i Doboj.

Budući da im svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće odlučili su da je iskorstu kao repro materijal za obuku i napravu neke nove – unikatne proizvode koji će nakon redizajna biti ponovo spremni za upotrebu.

Svi zainteresovani za obuku mogu ih kontatirati putem mejla na adresu: adrabih@gmail.com ili putem telefona na broj: 065-779-701.

ADRA je već nekoliko godina fokusirana na socijalno preduzetništvo i zapošljavanje marginaloizovanih osoba, stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo pokrenuli ovu obuku kroz koju nastojimo edukovati i zaposliti osobe koje su već dugo bez posla.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login