Za nestalom Prijedorčankom tragaće i tim iz Slovenije, dosadašnja potraga bezuspješna

U traganje za maloljetnicom, 17. godišnjom Prijedorčankom D.Dž. koja je 5. marta nakon pada sa splava nestala u nabujaloj rijeci Sani od četvrtka će, ukoliko u međuvremenu ne bude pronađena, tragati i Civilna zaštita Republike Slovenije.

Ovu informaciju je za naš portal potvrdio Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor, i naglasio da je riječ o ljudima koji su im pomagali i 2014. godine u vrijeme katastrofalnih majskih poplava.

-Gradski Odsjek Civilne zaštite Prijedora već je stupio u kontakt sa Civilnom zaštitom Republike Slovenije. Osim dobro obučenih i opremljenih timova specifični su po tom što su u potrage na vodi i u priobalnom području uključeni posebno obučeni psi tragači- rekao je Miljuš.

On je dodao da vodostaj i slaba vidljivost rijeke Sane ne dozvoljavaju ronilačku pretragu korita rijeke kod splava i gradskog mosta u koju su trebali biti uključeni ronioci TVJ Prijedor i ronioci iz ronilačkog kluba “Sana”.

Inače potraga za nestalom djevojkom s kratkim prekidima traje intenzivno od 5. marta. Tokom jučerašnjeg dana timovi tri vatrogasne jedinice s područja prijedorske regije pretražile su tok Sane i Une sve do ušća u Savu, kod Jasenovca, ali bez rezultata.

Do dolaska ekipa iz Slovenije za djevojkom će i sutra u priobalnom području tragati vatrogasci, policija i Jedinica za podršku CJB Prijedor.

KV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor