Vozača “bentlija” traži Austrija zbog ranjavanja dvije osobe u Beču

Za vozačem crnog “bentlija” Lukom R. (36), koji je osumnjičen da je ugrozio sigurnost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, austrijska policija je prije dva mjeseca raspisala potragu, saznaju “Novosti”.

On se sumnjiči da se u jednoj bečkoj diskoteci sukobio sa dvojicom Čečena i da ih je ranio. Poslije toga je pobjegao u Srbiju, gdje se skrivao sve do subote, kad je na Topčiderskoj zvezdi udario u automobil u kom je bio šef države. Njemu i dvojici njegovih saputnika iz luksuznog automobila u ponedjeljak je, na prijedlog višeg javnog tužioca u Beogradu i po odluci sudije za prethodni postupak, određen pritvor do 30 dana. Ovakva mjera je izrečena da ne bi uticali na svjedoke.

Luka R., Stevan D. (22) i Miloš T. (22) u ponedeljak su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Policija ih je poslije zadržavanja od 48 sati privela u tužilaštvo sa krivičnom prijavom koja ih tereti za teži oblik ugrožavanja sigurnosti, za šta je zaprećena kazna do osam godina zatvora. Tokom saslušanja u policiji, u subotu ujutru, njima su uzeti krv i urin na analizu. Rezultati su pokazali da je Luka R., koji je bio za volanom “bentlija”, vozio pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Kod druge dvojice, nisu pronađeni narkotici, niti su bili pijani. Osumnjičenima iz “bentlija” određen pritvor do 30 dana. “Nismo ni primetili kolonu, vozili smo se, napravili nekoliko krugova i bilo nam je lepo. Tek kad su nas zaustavili, posle pola sata su nam rekli da je u koloni predsednik Vučić”, ispričali su, kako saznajemo, u Višem tužilaštvu, trojica mladića iz crnog “bentlija”. Njih trojica su, kako su objasnili, krenuli “bentlijem” da se provozaju do Topčiderske zvezde. Bivši fudbaler, vlasnik tog automobila, Ivica Dragutinović, dao im je ključeve uz riječi: “Momci, evo pare, sipajte benzin.

Kako nezvanično saznajemo, on često dolazi u klub na Senjaku gdje njih trojica rade. Riječ je o “Nani” na Senjaku, a osim ovog noćnog kluba, njih trojica obezbjeđuju i prijestoničke splavove “River” i “Blejvoč”. “Ta kola su skupa i luksuzna, njima inače nedostupna”, navodi izvor “Novosti” iz istrage. “Iskoristili su priliku da se provozaju u to vrijeme kad nema saobraćaja. Vozili su brže i napravili nekoliko krugova, nakon čega ih je zaustavila vojna policija. Samo je jedan od mladića bio pod dejstvom narkotika. Za volanom je, kako je utvrdila policija na uviđaju, bio Luka R., dok je pored njega sjedeo Stevan D.

Na zadnjem sjedištu se smjestio Miloš T.. Advokat Nevena Protić, koja zastupa dvojicu Lukinih saputnika, kaže da je riječ o dobrim mladićima. ” Oni nisu osuđivani, protiv njih se ne vode postupci”, ističe Protićeva. “Ovi momci rade kao obezbjeđenje i njihovi roditelji su zabrinuti poslije svega što se dogodilo. Oni nisu imali sukob sa zakonom. Za razliku od ove dvojice, policijski dosije Luke R. je pun. Posljednji put je hapšen prošle godine, kad je kod njega pronađeno 10 grama kokaina. Prije toga pisane su mu krivične prijave zbog sumnje da je počinio razbojništva, ali i posjedovao i rasturao narkotike.

Teretili su ga i za nasilničko ponašanje. Luka R. često boravi i po Evropi, gdje je angažovan na obezbjeđenju lokala. Posljednji put je bio prije oko dva mjeseca, i to u Austriji. Tada je, kako se sumnja, pozvan da brine o bezbjednosti restorana u Beču. Sukobio se sa izvjesnim Čečenima, pa je prštalo i oružje. Epilog su dvojica ranjenih građana Čečenije. On je pobjegao u Srbiju. Austrijska policija ga traži kako bi ga ispitala o tome šta se dešavalo u tom lokalu.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login