Vlada RS: Nema neposredne opasnosti od izlijevanja većih vodotoka

Vlada Republike Srpske (RS) konstatirala je danas da je, usljed obilnih padavina, u pojedinim lokalnim zajednicama došlo do izlijevanja manjih vodotoka i bujičnih potoka, što je za posljedicu imalo ugrožavanje stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata i nekoliko putnih i željezničkih pravaca.

Istovremeno se procjenjuje da nema neposredne opasnosti od izlijevanja većih vodotoka i da je nivo vodostaja na većim rijekama u RS na nivou ili ispod nivoa redovne odbrane od poplava, saopćeno je nakon radno-konsultativne sjednice Vlade RS na kojoj je prihvaćen Izvještaj o posljedicama koje su izazvale obilne padavine 6., 7. i 8. marta, kao i Informacija o hidrološko-meteorološkom stanju s procjenom za naredni period, prenosi Fena.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda RS, u narednom periodu se očekuje stabilizacija vremenskih prilika što će doprinijeti stabilizaciji hidrološke situacije.

Entitetska vlada je zadužila Upravu Civilne zaštite, nadležne entitetske organe i jedinice lokalne samouprave da redovno prate stanje na terenu, preduzimaju adekvatne mjere, te da o istim, po potrebi, obavještavaju Vladu RS.

Fena

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor