Vijetnamci zainteresovani za bijeljinsku šećeranu

Vlada Republike Srpske upoznala se danas o Informaciji o pismu namjere kompanije Construction Corporation JSC iz Vijetnama za kupovinu Fabrike šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Pismo namjere uslijedilo je nakon sastanka koji je sa predstavnicima kompanije Construction Corporation JSC iz Vijetnama održan u martu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a na kojem su predstavnici navedene kompanije izrazili interes za kupovinu Fabrike šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Iz Vlade RS-a je saopćeno da su predstavnici te kompanije dva puta posjetili i Bijeljinu i razgovarali sa stečajnim upravnikom Lazom Đurđevićem o kupovini šećerane, gdje su dobili osnovne informacije o stanju fabrike, dugovima i potraživanjima.

Kompanija iz Vijetnama dostavila je pismo namjere 21. marta 2017. godine, dan prije održavanja treće licitacije, 22. marta 2017. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je sa pismom namjere kompanije Construction Corporation JSC iz Vijetnama upoznalo Okružni privredni sud u Bijeljini, koji vodi stečajni postupak u Fabrici šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska, kao i predstavnike povjerilaca.

“Nakon upoznavanja sa pismom namjere, kompanija Construction Corporation JSC iz Vijetnama je 17.04.2017. godine poslala dopis kojim traži podrobnije informacije o stanju u fabrici, dokumentaciji koja je potrebna za početak rada fabrike, uslovima za popravak i nadogradnju fabrike, kao i stanju na tržištu šećera u Republici Srpskoj i regiji, navode iz Vlade RS-a.

Klix

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login