Veliki požar kod Makarske: Putevi blokirani, evakuisani gosti hotela

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren saobraćaj na putevima koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik.

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sčasova, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tokom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci DIP Divulje i DIP Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske,Tučepa, Brela, Promajne i Podgore. Bura, koja na tom području puše od subote, u jačanju je i jak vjetar pravi probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju. Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom.

Evakuisani su gosti hotela “Sirena” i dio stanovništva samog Porta. Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autoputem preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča.

Index.hr

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor