Vatrogasci TVJ Prijedor od početka godine gasili požar na čak 17 dimnjaka

Vatrogasci TVJ Prijedor,  od početka godine,  gasili su požar na,  čak,  17 dimnjaka.  Posljednji je gorio preksinoć,  u centru grada,  na bivšem hotelu “Balkan”. Na sreću,  požar je brzo ugašen,  a nije nanesena veća materijalna šteta. I u ovom,  kao i u prethodnih 16 slučajeva,  uzrok su,  uglavnom,  stari i neadekvatno očišćeni dimnjaci.

Stoga u TVJ Prijedor apeluju na Prijedorčane da,  u vrijeme minusa,  posebnu pažnju obrate na čišćenje dimnjaka,  kao i da taj posao povjere stručnjacima.

– Problem može biti i izbor ogreva,  pogotovo ako je riječ o sirovoj hrastovini koja gorenjem stvara smolastu čađ,  a nju je gotovo nemoguće ukloniti. Pravi izbor je polusirova ili suha grabovina ili bukovina – kažu u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici  Prijedor.

Upozoravaju one koji u grijnoj sezoni koriste čvrsto gorivo na udare vjetra koji,  takođe,  mogu dovesti do požara. U januaru je u jednom danu,  upravo zbog jakog vjetra,  u svega nekoliko minuta primljeno,  čak,  pet dojava o požarima na dimnjacima.

M.Z.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor