Vaspitačica iz Prijedora izrađuje ukrasne pozadine

Vaspitačica Tanja Latinović (28) iz Prijedora, posljednjih par mjeseci izrađuje ukrase i dekorativne pozadine za proslave dečijih rođendana.

Prije šest mjeseci postala je majka djevojke koja kaže da je odgovorna za stvaranje lavine kreativnosti, a krajnji je cilj učiniti najljepše dane čine djevojčicu još ljepšima.

Latinovićeva je za Euroblic rekla da uglavnom proizvodi cvjetne pozadine.

– Obično ukrašavam, ili bolje dekoraciju, iz nekoliko vrsta papira, običnog, obojenog, čekićem, krepom, spužvastim. Ja ih napravim trakom, balonima, platnom, spužvama i različitim punjenjima – objašnjava ona.

Ona kaže da radi uglavnom sama, ali također ima pomoć svog supruga kada je to potrebno.

– Trebam dva do pet dana za stvaranje ukrasa, ali sve ovisi o tome što roditelji žele, ili je to jednostavnija ili zahtjevnija pozadina. Do sada, ništa mi nije bilo teško. Pristupam istoj stvari i dajem svoj maksimum. Jednostavno ga uživam i zato se slobodno slobodno odmaram – kaže ovaj mladi nastavnik.

Dodala je da je znatna praksa došla prije nekoliko godina kada se sama osmislila i napravila cijeli ukras i ukrasi za svoje vjenčanje.

Kreativnost me uvijek privukla, ali ozbiljnije, posvetila sam se tome nakon krštenja naše kćeri, jer sam htjela nešto drugačije od tada. Jedina je mogućnost bila učiniti ono što želim. Tek prije nego sam počeo primijetiti krštenja, počeo sam stvarati pozadinu koja je još uvijek moja omiljena, iako nisam najljepši od svega što sam ikada učinio – kaže ona s osmijehom.

Dodao je da su bili oduševljeni pozadinom proslave krštenja.

– Svi su pohvalili ukras i rekli da je vrijeme da se počnem baviti time. Tako od tog dana, polako sam stupio u ovaj svijet “, kaže ona.

Naglašava da pozadine za rođendanske dječake rade prema željama svojih roditelja, ali i da su uvijek jedinstveni i različiti od svih prethodnih.

“Dekoracije su uvijek ljepše nego u slikama, tako da roditelji i djeca uživaju kad ih vide na dan proslave, a najvažnije je da se djeca obrađuju jer je njihov dan”, kaže ona.

Osim onih za dječje rođendane, Latinović je napravio dekorativne pozadine za slavlje djevojčica, kao i za vjenčanja.

Iako majke koje imaju malu djecu uvijek kažu da nemaju vremena za obavljanje svih svojih dužnosti, to nije slučaj s Latinovićem.

– Naš Anđeo je dobro i tiho dijete. Radim kad spava ili dok muž čuva. S druge strane, opuštam se dok izrađujem ukrase, a to je moje pet minuta – zaključuje ona.

Posao pedagoga zahtijeva kreativnost

Latinović kaže da je njezin posao kao učitelj, koji ju smatra najljepšim i najodgovornijim na svijetu, zahtijeva kreativnost.

– Put do izrade ukrasnih pozadina bio je postupan. U početku sam nosila šalove i remenice, pramčane kravate, broševe, kape i šalove koji su ukrašavali glave najmlađih da dođu na ovo – kaže Latinović.

 

Blic

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila