UKC RS ponudio da primi onkološke pacijentice iz Sarajeva

Udruženje građanki oboljelih od karcinoma dojke “Iskra” u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske, ponudili su danas svim onkološkim pacijenticama kojima je početkom ove sedmice uskraćena usluga radijacije u UKC Sarajevo, da tretmane radijacije i hemoterapije obave u UKC Republike Srpske.

“UKC RS se složio s prijedlogom da se pomogne ženama koje su oboljele od karcinoma i koje ne mogu čekati da se aparati poprave u Sarajevu. U UKC RS su nam rekli da mogu primiti sve pacijentice, odnosno oko 300 njih iz Federacije BiH”, saopštila je Azra Ikalović predsjednica udruženja “Iskra”.

Ona je objasnila da smještaj u UKC RS može biti obezbijeđen za sve pacijentice iz FBiH koje su uporedo na hemoterapiji i zračenju, dok pacijentice koje trebaju tretman samo zračenja mogu biti smješteni u Domu penzionera u Banjaluci.

Ovaj dogovor je ostvaren u saradnji sa nevladinim sektorom, UKC RS, Centrom za zračenje u Banjaluci, predstavnicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS i direktorom Doma penzionera u Banjaluci. Svi pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu se javiti u UKC RS na telefon: 051 342 800 ili Fondu zdravstvenog osiguranja RS 051 249 174.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login